BUNGALOW IN TILBURG

INTERIEURONTWERP

De oorspronkelijke bungalow had veel kleine slaapkamertjes, een minimale keuken en een grote verbindingsgang. Er is een kleine aanbouw toegevoegd en vrijwel alle bestaande scheidingsmuren zijn gesloopt. Zowel in de keuken als in de badkamer is ieder meubel en iedere wasbak speciaal op maat gemaakt. Daarom is er een optimale ruimteverdeling ontstaan.

KEUKEN

De keuken herbergt heel veel ruimte achter wit gespoten kastdeuren. De taatsdeur naar de slaapkamers is logisch opgenomen in deze deurenwand. Het technische keukendeel bevat alle ingebouwde apparatuur. Koelkast, oven, magnetron, vaatwasser en werkblad met spoelgedeelte zijn uitgevoerd in warm zebranohout dat prachtig combineert met de massief notenhouten tafel.

Het kookeiland fungeert op slimme wijze als contragewicht voor het zwevend opgehangen tafelblad. Dit hangt, mogelijk gemaakt door de onderconstructie, maar liefst 3 meter vrij. Dus nooit meer onder tafel tegen de tafelpoten stoten…

WOONKAMER

De verdiept liggende woonkamer van de bungalow vangt op een prettige manier het daglicht. Daardoor ontstaan er mooie zichtlijnen naar de tuin. Daarmee is dit uitzicht ‘ingekaderd’ door lichte gordijnen en zoveel mogelijk vrij gehouden. Daarnaast geeft de haard met tv garandeert een geborgen sfeer in de avond.

De vide in de woonkamer herbergt een prettige werkkamer met vrij uitzicht naar buiten.

SLAAPKAMER EN BADKAMER

De slaapkamer is voorzien van een inloopkast en vanuit het bed kijkt men de open ruimte in met bad en op maat gemaakt wasmeubel. Deze kan op subtiele wijze aan het zicht worden onttrokken door lichte vitrage.

De apart geplaatste inloopdouche is geheel op maat gemaakt en wordt ook weer op slimme wijze afgesloten door de deur die tegelijkertijd dienst doet als deur van de handdoekkast.

PRETTIG LEEFBARE BUNGALOW

Samengevat is het resultaat een prettige leefbare woning voorzien van vloerverwarming, veel vaste kastruimte, een heldere plattegrond en mooie lange zichtlijnen. Ook de buitengevels hebben een ingrijpende facelift gehad. Zo kon deze gemoderniseerde woning de komende jaren weer vooruit.

Project: Bungalow in Tilburg
Bouwjaar & realisatie: 2008/2009
Fotografie: Leo de Jonge