BEDRIJFSRUIMTE VOOR INTERSCIENCE

BEDRIJFSRUIMTE INTERSCIENCE

De bestaande plattegrond van deze bedrijfsruimte leek wel een doolhof. Het bedrijf was gehuisvest in een gebouw met een ontwerp uit de jaren ‘ 70. Veel kleine kamertjes en heel veel deuren, waar ieder in zijn eigen hokje achter gesloten deuren zat. De routing was er een van “kruipdoor – sluipdoor” en erg onoverzichtelijk. Het gebouw was niet transparant.

ZICHTLIJNEN

Door een paar slimme doorbraken en een andere trap zijn er zichtlijnen gecreëerd door heel het gebouw heen. Veel wanden zijn vervangen door glas. Door het binnendringen van veel meer daglicht, ook dieper het gebouw in, oogt het geheel een stuk lichter. De vide is uitgebreid om ook tussen de verdiepingen een betere visuele verbinding te maken.

TRANSPARANT

Het gevolg is zodoende een bedrijfsruimte er die fris en open uitziet en er weer vele jaren tegen kan. Dat kan met een heldere plattegrond die ‘the best of both worlds’ combineert in een plan waar men ‘transparant’ werkt zonder last te hebben van elkaar.

PROBLEEMOPLOSSING BALIE

Bij veel balies tocht het. Dat is heel vervelend voor de mensen die er hun werkplek hebben. Iedere keer als de deuren opengaan ontstaat er zelfs mèt tochtsluis toch vaak trek achter de balie.

Bij de balie is een convector opgenomen die voor een stijgende luchtkolom zorgt; een soort omgedraaid luchtgordijn. De ruimte erachter wordt zo goed op temperatuur gehouden.  

De opdracht is uitgevoerd i.s.m. Paul de Bruijn Planadvies en Ontwerp.